dissabte, 26 de novembre del 2016

NOVEMBRE DOLÇ








S'acaba el mes de novembre,
castanya ve, castanya va,
que el torró ja vindrà.

Miquel Martí Pol



El mal temps i el fred ja és oficial, però no per això perdrem el somriure en aquets dies grises..


Venim escoltant parlar de la crisi i és una bona oportunitat per prendre el que succeeix fora com a reflex del que ens passa individualment: si prenem les crisis «externes o internes» com a oportunitats en comptes d'amenaces, tindrem més possibilitats de créixer i sortir endavant






Això implica decidir avui mateix amb quines accions concretes vaig a iniciar un camí de creixement. Com va dir Goethe: 

"Allò que pots fer o somies que pots fer, comiénzalo. 
L'audàcia té geni, poder i màgia. 
Comiénzalo ara ".












Aquest novembre seguim reciclant, no llencem res, recordem que tot es pot transformar! Des d'una tassa trencada, una fusta, uns palets, roba, tot es pot reciclar si un és hàbil o creativo. Avui us deixo varies  idees de reciclatge d'objectes que tots  tenim tirats a casa sense usar i que de vegades ens fa llàstima llençar a les escombraries. 






No obstant això, amb una mica d'enginy pots convertir-los en coses molt útils i originals. 



I de pas t'estalvies una mica de diners en el camí!


També podries fer un costurer molt chic. Segur  mai se t'hauria ocorregut aquesta idea.



Un calaix de verdures, que ara estan tan de moda i més són molt bonics i econòmics, pot convertir-se en la teva taula escriptori, en una biblioteca o en organitzador.



I aquella maleta tant bonica...



Il.lumiar un racó de la casa amb una d'aquestes llums fetes reutilitzant tassetes, ja no tornarà a ser el mateix.












A la recepta d'avui, 






 POLLASTRE DE NOVEMBRE


ingredients, 

1 pollastre tro cessat 
4 grans d'all
 ametlles, castanyes
2 ous durs
3 llesques de pa reseso
1/2 ceba
oli, julivert i sal
safrà en pols
 farina de blat normal
250 ml. de brou d'au o verdures

En primer lloc cal trossejar els quarts de pollastre. Les cuixes i els contramuslos els separem i els tallem a la meitat, de manera que tindrem 8 trossos de grandària mitjana.




Enfarinem cada trosset de pollastre. Prèviament haurem de salar i adobar amb all els trossets de pollastre.




En una cassola baixa, anem fregint lleugerament el pollastre enfarinat. En quan tingui color, afegim la ceba picadeta i deixem ofegar juntament amb el pollastre.







Afegim el brou d'au o de verduretes 
fins gairebé cobrir.




Empolvorem una mica de safrà mòlt per donar-li aquest toc de color i sabor que sobretot, a la vista, resulta més desitjable. Deixem a foc mitjà fins que estigui tou. Si utilitzem pollastre de granja, amb uns 15-20 minuts n'hi haurà prou.








Mentre cou el pollastre, anem a preparar la picada per a la salsa. Fregim en abundant oli les llesques de pa, els alls laminats, les ametlles i castanyes.












Fregits els ingredients del picada, els posem en un morter i piquem  intentant que quedi un gra gruixut que sigui perceptible a la salsa.








Quan veiem que el pollastre està a punt, afegim a la cassola el contingut del morter, els ous durs picadets i finalment, el julivert també picat. Deixem que doni un bull i retirem.



                            


notes:

Com acompanyament, es pot fer un arròs blanc, encara que a casa els hi agraden més unes patatetes  ben fregidetes.










Malgrat que al novembre encara falta temps per El Nadal són moltes les senyals visibles a Barcelona que ens avisen de la propera arribada de les festes de Nadal. Prova d'això és l'encesa de les llums de Nadal, que sol realitzar-se durant la penúltima o última setmana de novembre així com la inauguració  de les pistes de gel de la ciutat.






El tsunami de Donald Trump 

El món esperava veure a la primera dona en la presidència dels EUA, després de tenir un president afroamericà.

"N'hi ha que creuen que el procés és defectuós i en part injust, i que hauria de reflectir més la voluntat popular".




                                  





GRÀCIES A TOTS, MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS, US AGRAEIXO DE TOT COR I HEM DONEN FORCES PER A SEGUIR GRÀCIES!


Julia


2 comentaris:

  1. Julia,
    adoro seu blog - eclético, como gosto, e com opiniões que se encaixam com as minhas.
    Passo sempre correndo, sem tempo para postar comentários, mas de agora em diante estou me organizando para dar melhor atenção aos meus blogs favoritos.
    Abraços e bom fim de semana.
    Tereza

    ResponElimina
  2. Sí, Júlia, les crisis són moments en què el cos i l'ànima i l'amor ens dóna l'oportunitat de fer coses noves, de trobar noves oportunitats, espere que Trump no siga simplement un àngel exterminador, i ho siga d'home centrat. Ho espere de tot cor.

    Vicent

    ResponElimina